Over Inreach

Wie is er hier eigenlijk de baas?

Vraag je het jezelf wel eens af?
Of misschien zie je dit wel bij een van je managers.
Het valt ook niet mee. Zonder dat er een gedegen opleiding voor is, verantwoordelijk zijn voor de resultaten van anderen. En hoewel jij ‘de baas’ bent is het helemaal niet vanzelfsprekend dat iedereen doet wat jij wilt en de resultaten brengt die jij nodig hebt. Leiderschap wordt namelijk altijd uitgedaagd. Soms door een enkeling en als je pech hebt dan tornt een heel team aan jouw leiderschap…
Dat creëert onzekerheid en veel stress.
  

Van kwaad tot erger…

En dat is pittig. Niets is zo frustrerend als weten dat jij er voor moet zorgen maar beseffen dat je dat op deze manier helemaal niet kan. Dat je te weinig grip hebt.
Je gaat twijfelen, meer wikken en wegen en met wie moet je overleggen? Dat voelt knap eenzaam. Doordat anderen hun werk niet naar behoren doen haal jij jouw doelen niet en dat is gif voor je eigen ambities. Want uiteindelijk, komt zelfs jouw eigen positie onder druk te staan.
Ben je ondernemer? Dan presenteert de rekening zich in de vorm van langer door moeten werken, je zaak niet voor de beste prijs kunnen verkopen of zelfs een continuïteitsissue…
Zoiets vreet aan je arbeidsvreugde en je energie gaat er ook als een razende vandoor. Vind je niet tijdig de oplossing dan ontstaat uit een zakelijke ergernis ook nog eens een privé issue…  

Hoe kom je op de bok?

Leiderschap is niet meer of minder dan weten wat je wilt en dat bij anderen gedaan krijgen. Dat jij in staat bent om medewerkers, MT-leden, compagnons, leveranciers, enzovoort maximaal te laten bijdragen aan jouw doelen. Niemand uitgezonderd.
Daarvoor moet je zeer effectief beïnvloeden en tijd, overzicht en inzicht creëren. Je zult moeten weten hoe je verantwoordelijkheid delegeert (maar toch controle houdt), hoe je weerstand en excuusgedrag ombuigt, enzovoort waardoor jij (weer) op de bok komt.  

Neem de leiding!

Reken af met ergernissen en frustraties die je nu hebt en buig het om in arbeidsvreugde, resultaat, persoonlijk groei en succes.
Als jij jezelf uit het moeras kon trekken had je dat allang gedaan.
Gaat dit over een van je managers: help die persoon dan op maat. 
Neem vandaag nog CONTACT met mij op.

Vertel me wat op het vlak van leiderschap of commercie frustreert, wat werkt als een remparachute of wat beter moet.
Is dat niet scherp? Ik zoek het uit voor je en samen er komt een einde aan de het sleuren. 
Dat kan. Morgen al.  

Tot snel, Steven Brouwers

info@inreach.nl

06 – 219 888 96

Abonneer op deze gratis leiderschapstips

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.