Bastiaan Janssen
eigenaar 5Hart IT opleidingen

Hoe verder je komt in de organisatie, hoe eenzamer je wordt. Ik had behoefte aan iemand die zonder dubbele agenda mij reflectie zou geven op mijn plannen en hoe ik die wil aanpakken. Via via kwam ik in gesprek met Steven.

Ik vroeg me af HOE het zou werken (komt iemand me zeggen wat ik moet doen?) en òf het zou werken maar het is me heel goed bevallen. Hij heeft leiderschap in mij geactiveerd. Hoe komt het dat anderen niet doen wat ik wil of zeg? Dat ik mijn doelen niet bereik?

Ik ben veranderd. Ben me veel bewuster geworden van mijn eigen handelen maar ook van dat van medewerkers. Ik heb een andere aanpak ontwikkeld en daardoor veel meer grip gekregen (het dooie hout komt bovendrijven) en bespaar wekelijks veel tijd (20%).
Ik heb de moed om bij afwijkend gedrag of tegenvallende resultaten er iets van te zeggen. Ga gewoon het gesprek aan.
De medewerkers werken meer en meer conform onze 5 kernwaarden. Er is meer plezier gekomen, frustratie verminderd en er heerst een positieve sfeer. We kunnen beter praten met elkaar en dat is een belangrijk tussenstation om te kunnen excelleren.

Alle leidinggevende die niet gedaan krijgen wat ze willen zouden kan ik Steven aanbevelen. Je leert leiderschap dat je niet in een MBA cursus leert namelijk hoe het in de praktijk aan te pakken.